The Bad Batch S01E04 - Cornered

In aflevering 4 van Star Wars: The Bad Batch, getiteld "Cornered", vervolgt het team hun missie om te overleven en te vechten tegen de Empire. Ze hebben dringend geld nodig om hun schip te repareren en besluiten daarom om een uitdagende klus aan te nemen voor een rijke opdrachtgever.

De missie brengt hen naar de planeet Pantora, waar ze betrokken raken bij een gevaarlijk spel van kat en muis met de lokale autoriteiten en premiejagers. Terwijl ze proberen hun doel te bereiken, ontmoeten ze Fennec Shand, een beruchte premiejager die hen op de hielen zit.

Het Bad Batch-team moet samenwerken om te ontsnappen aan de gevaren van Pantora en tegelijkertijd hun opdracht voltooien. Deze aflevering behandelt thema's als vertrouwen, risico's nemen en de prijs van vrijheid. Het team leert dat er altijd een prijs is voor hun daden en dat ze soms moeten samenwerken met onwaarschijnlijke bondgenoten om te overleven in deze steeds gevaarlijker wordende wereld.


Bekijk onze bespreking vanaf 58:50.

Over de schrijver
Marc is al fan van Star Wars sinds 2002. Het was dan ook Attack of the Clones waarvan zijn hart echt sneller ging kloppen. In de jaren erna zouden nog vele bijzondere Star Wars momenten volgen en samen met zijn stiefbroer Quinten startte Marc in 2020 dan ook de Star Wars Podcast.