The Bad Batch S01E01 - Aftermath

Op 4 mei 2021 was de aftrap van The Bad Batch, de serie die de directe opvolger van The Clone Wars zou gaan worden. Met een première van maarliefst 74 minuten werden we bij de aftrap direct goed verwend. Enkele dagen later bespraken wij deze aflevering uiteraard direct in de Star Wars Podcast.

In aflevering 1, getiteld "Aftermath", krijgen we een kijkje in de gebeurtenissen direct na de Clone Wars. Het Bad Batch-team wordt ingezet op de planeet Kaller, waar ze geconfronteerd worden met een nieuwe vijand genaamd de Empire. Tijdens de missie ontmoeten ze een jong meisje genaamd Omega, die hun pad zal kruisen en mogelijk een belangrijke rol zal spelen in hun toekomstige avonturen.

De aflevering introduceert niet alleen het Bad Batch-team en hun dynamiek, maar ook enkele van de belangrijkste thema's van de serie, zoals de gevolgen van oorlog, het belang van familie en de zoektocht naar identiteit in een veranderende wereld.


Kijk vanaf minuut 29:25 om direct naar onze bespreking over de eerste twee afleveringen van The Bad Batch te gaan.

Over de schrijver
Marc is al fan van Star Wars sinds 2002. Het was dan ook Attack of the Clones waarvan zijn hart echt sneller ging kloppen. In de jaren erna zouden nog vele bijzondere Star Wars momenten volgen en samen met zijn stiefbroer Quinten startte Marc in 2020 dan ook de Star Wars Podcast.